HTML

Ezmegmiez?

Wendigo vs the World - nyomokban gondolatokat, érzéseket, antiklerikális képregényeket, zúzdazenét, vért, verítéket és könyveket tartalmazhat. Meg mogyorót.

A szerző élőben...

Eme blog szerzője több zenekarban is köszörüli a hangszálait. A közeljövőben az alábbi helyeken láthatod-hallhatod élőben:

  • 2008.06.16.
    Budfapest, MüPa (Wendigo - Ágnes vendégeként)
  • 2008.06.27.
    Kazincbarcika (After Crying - szimfonikus!)
  • 2008.06.28.
    Bázakerettye (Queen Tribute)
  • 2008.07.10.
    Tokaj, Hegyalja Fesztivál (Wendigo)
  • 2008.08.17.
    Sziget (Queen Tribute)

21-e másodszor: Párizsba beszökött az Ász

2008.04.21. 11:01 :: Wendigo vs the World

Nohátakkor Párizs.

Azt ne firtassuk, volt-e értelme annak, hogy kimenjek (mert nem volt), de azért a franciákkal megint sikerült pár érdekes élményt szereznem. Volt már velük dolgom itthon és náluk is sokszor, és minden egyes alkalommal elgondolkozom azon: ezek annak idején hogyan lehettek nagyhatalom? Mert amit mostanában művelnek, arra az evolúció általában egy kiadós özönvízzel, meteorzáporral és húsevő vírussal szokott válaszolni.

Csak egy részlet a francia gondolkodásmódból ízelítőnek.

Kifelé menet három órát késett a gépem, így a tervezett este fél 10 helyett fél egykor értem a Dögól reptérre. Mivel bájos cégem nem arról híres, hogy ellátná az embert jogosnak tűnő költőpénzzel ("fizesd ki, hozzál számlát, aztán talán megoldjuk"), nem akartam taxizni. Nem fogok soktízezreket hitelezni a cégnek, de ez egyéni szocprob, szóval előre megnéztem, hogy a RER (a helyi HÉV) segítségével hogy lehet eljutni a szállodáig.
Az utolsó B jelzésű RER elvben 23:55-kor indult volna, de érdekes módon az is késett, ezért pont elértem... De majdnem nem. Ugyanis a repülőtérrel összekapcsolt hatalmas RER+TGV megállóban egy darab élő ember nem volt, csak és kizárólag automaták. Természetesen angol, vagy bármilyen nemfrancia felirat sehol... A gépszörnyek vagy bankkártyával, vagy apróval hajlandóak működni, nálam persze kizárólag papír eurók figyeltek. Kisvártatva felfigyeltem egy helyi utasra, aki pattogós káromkodásokkal molesztálta az automaták oldalát. Mint kiderült, ő is jegyet vett volna, de az 5 automatából 4 már visszadobta a próbálkozását.
Tök véletlenül ő olyan kivételes francia volt aki hajlandó volt angolul beszélni (a szókincset és kiejtést persze hagyjuk), így együtt megtámadtuk az ötödik automatát, az pedig megfeküdt összehangolt akciónk láttán, így az emberke kártyájára vettünk két jegyet és később a HÉVen elszámoltunk. De ha nincs ott az emberke, akkor vagy gyaloglok (a távolság kábé Ferihegy 2 - Nyugati Pu.), vagy súlyos pénzeket hitelezek a cégemnek, akik ugye "talán megoldják".
Persze a második RER, amire át kellett volna szállnom, már rég nem járt, mire a Gare Du Nord-hoz értem, így óvatos egy órás éjszakai sétával kábé 2-re értem a hotelhez. És másnap 8-tól kezdődött a hivatalos program, szóval friss voltam és üde...
Az egészben csak az a lényeg, hogy basszus, állítólag Párizs a turisztika európai fellegvára, a kontinens koronája meg bla bla bla, és erre a repülőtérrel összekapcsolt vasútállomáson nincs se ember, se nemzetközi help, semmi. Speak French Or Die.

Na, mindegy, lezárásként íme nektek pár kép amit jártomban-keltemben elkattintottam.


A jegyiroda kirakatában a "B*zik a szőkéket preferálják" című előadást hirdetik.
Kicsit megijedtem, sokat néztem a hátam mögé...


A híres ParaShop, ahol félelmet nem ismerő vikingek is vásárolhatnak rettegést.
"Húsz deka Beszarást kérnék szeletbe', merszibokú."
(Illetve Besarache, ha már franciául kell mindent ugye)


A Szpész Invéderek is beszüktek Párizsba.
Most épp a Montmartre dombját támadják észrevétlenül.
Persze az egyszemű közlekedési lámpa se kisszék, ezen csak piros van...


Végül pedig egy bizonyíték, hogy már megint mehettem volna kisföldalattival is a Deákról.
Két órányi repülőút után a Liszt Ferenc téren lyukadok ki (ahol a híres zeneszerzőről
egy parkolót sikerült elnevezni)

14 komment

Címkék: különvélemény selfblog whocares

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beren 2008.04.21. 11:07:35

Ha a vikingek a ParaShopban vásárolnak, akkor ott biztosan akad pár örökbecsű melódia Hangjanix hagyatékából... (:o)

mikulas 2008.04.21. 15:00:01

a parashop tulajdonosa uri geller...
az automaták meg emlékeztetnek a pöstiekre

Sam. Joe · http://www.vizlepcso.hu 2008.04.21. 20:54:17

Értelmetlen? Ne már! Hallhattad a Bálnát pukkantani live! LOL
Tessék menni szavazni klipra!

phil 2008.04.21. 21:27:19

jaj szegény BZ, párizsban kellett lennie:( mindezt értelmetlenül:(

BZ · http://wendigo.blog.hu 2008.04.21. 21:28:46

Jaj, szegény Phil. Megint be kellett szólnia, ez biztos kényszeres. Go, see a doctor, fucker.

Andi 2008.04.21. 22:15:17

Drága BZ, engedj meg egy laza szigetországi vigyorgást :-) Hát milyen helyekre járkálsz te? :-) Éjjel a reptérről a városba csak taxi jár... merthogy hiába van apród, ha nincs RER... Hát ilyen hülyeség még nálunk sincs, pedig ez a bolondok országa :-)

Gyu · http://gyulovesaor.blogspot.com 2008.04.22. 00:05:10

Párizs egy rémület - amikor nemrég én voltam a taxiban a sofőr a francia válogatott meccsét hallgatta és amikor valami izgalmas jelenet volt 120-al száguldva a kormányt elengedve orditozott. És még a kirándulóhajó üvegezett eleje is bepárásodott az esti szajnai kiránduláson így alig lehetett kilátni belőle.... Hát ezek a franciák...s szegény BZ és szegény én, mert májusban újra mehetek... Phil pedig látszik, hogy nem ott dolgozik, ahol mi. Mert ha igen, akkor jól ráülünk :)

Faffy 2008.04.22. 11:45:35

lol. ezt elképzeltem :D

egyfejű 2008.04.22. 14:06:21

Tény, folyamatosan a grandglóár képzetében élnek, bár egy apróságot megfigyeltem a leírásodban, ami magyarázhatja a nagyhatalmi pozíciót: nem annyira prűdek :)

Andi 2008.04.22. 17:20:28

Izé... azon gondolkodom... igaz, nem tudok francul... de az a színházi plakát ott az első képen... szóval a "les hommos" nem egyszerűen annyit jelent, hogy "férfiak"? Mert akkor nem is annyira veszélyes Párizs a nem-melegeknek :-)

Andi 2008.04.22. 17:22:53

Vagyis " les homos", csak már megint gyorsabb volt a kezem, mint a net...

Gyu · http://gyulovesaor.blogspot.com 2008.04.22. 19:36:34

Kedves Andi!

Hát nem, ugyanis "Les HommEs" lenne a férfiak, ez egy szójáték a homo és a homme szavakból összerakva, amiben a homo egyértelműen a saját nemüket szeretőket jelzi, nem az embert latinul...

Andi 2008.04.22. 23:17:54

Köszi Gyu, jó pap hóttig tanul. Apropo, pap! Vajon mikor látjuk újra pápicskut?

Sam. Joe · http://www.matcboxmemories.hu 2008.04.24. 13:58:45

Nem értitek Ti ezt! Nekünk azért szar ilyen helyekre járni, mert dolgozni kell és nem azt csinálni, amit a turisták, vili? Kibaszottul olyan, mint kívülről nyalogatni a lekvárosüveget. Minimális élvezet, maximális fájdalom. Tök jó lenne leköpdösni az Eiffel toronyról, meg lefotózni a turistákat akiket az egész Louvre-ból csak a Mona Lisa kép, meg a klotyó érdekel, mert ezek voltak a DaVinci Load-ban, amit Kovi rendezett, de arra sohasem jut idő.

BZ, ez a Phil az az a Phil? Mert ha igen, akkor szóljatok, hogy mikorra szervezitek meg neki a könnyű, reggeli, átmozgató verést és hagyjatok nekem is belőle!
süti beállítások módosítása